Spotify, Acil Durum Uyarılarını Paylaşacak Yeni Özelliğini Test Ediyor
Yazar: Editör 04.07.2024 326 0
Paylaş

Müzik, podcast veya sesli kitap dinlemek için milyonlarca kişi tarafından tercih edilen Spotify, şimdi de acil durum uyarılarını uygulama üzerinden paylaşmanın yollarını arıyor. İsveç'te başlatılan testlerde firma, önemli duyuruları ve acil durum bildirimlerini duyurmak için uygun altyapıyı oluşturmayı amaçlıyor. Bu sistemle birlikte "kazalar, ciddi vakalar veya önemli hizmetlerdeki aksamalar" duyurulacak.

Spotify'ın Yeni Özelliği Nasıl Ortaya Çıktı?

İlk olarak teknoloji uzmanı Chris Messina, Spotify uygulamasında tersine mühendislik yaparak bu özelliği ortaya çıkardı. Normal şartlarda pek çok kullanıcı uygulamalardan gelen bildirimleri kapatma eğiliminde olsa da, bu özellik kullanıcıların dikkatini çekme şansına sahip.

Spotify Kodlarında Yer Alan İfadeler

Spotify'ın kodlarında yer alan bazı ifadeler, yeni özellik hakkında önemli bilgiler veriyor. Bu kodlar şu şekilde:

"İsveç'teki acil durum uyarıları"

"Kamusal acil durum uyarıları almak"

"Önemli Kamu Duyurusu (IPA), IPA, kazalar, ciddi olaylar veya önemli hizmetlerin aksaması durumunda halka uyarı yapmak için İsveç'te kullanılan sistemdir."

"Daha fazla bilgi için İsveç Sivil Acil Durumlar Ajansı'nın sitesini ziyaret edin"

Spotify'dan Resmi Açıklama

Spotify'dan yapılan açıklamada, özelliğin şu an için İsveç'te test edildiği doğrulanırken, kullanıcı deneyimini geliştirmek için de çalışmalar yapıldığı ifade edildi. Bu yeni özellik, kullanıcıların güvenliği için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın