OpenAI, ChatGPT'nin Gelişmiş Ses Modunu Ücretli Kullanıcılara Sunmaya Başladı
Yazar: Editör 31.07.2024 254 0
Paylaş

OpenAI, ChatGPT'nin sesli modunu bazı ücretli kullanıcılara sunmaya başladı. Bu özellik, daha doğal ve akıcı konuşma yetenekleri ile dikkat çekiyor.

ChatGPT Ses Modu Kullanıma Açıldı

Birkaç ay önce OpenAI, ChatGPT'nin sesli modunun bir demosunu yayımlamış ve bu özelliğin yakında kullanıma sunulacağını duyurmuştu. Firmanın demosunda yapay zekânın akıcı konuşması ve doğal tonlaması büyük ilgi gördü. Özellikle Sky adlı modül, ses tonunun Scarlett Johansson'a benzemesiyle dikkat çekti. Bu özellik, şu an için küçük bir ücretli kullanıcı grubuna sunuldu.

Bahar Güncellemesi ve Yeni Özellikler

OpenAI, bahar güncellemesi için demoda gösterilen video ve ekran paylaşımı özelliklerinin bu alfa sürümünde bulunmayacağını belirtti. Şu an için GPT-4'ün demosu hâlâ bir demo olsa da yeni ses modu kullanılabilecek. Eski sistemden farklı olarak, yeni sesli kullanım özelliği çoklu moda sahip olacak ve yardımcı modellere ihtiyaç duymadan komutları işleyip düşük gecikmeli konuşmalar yapabilecek.

Hiper-Gerçekçi Ses Modu Deneyimi

Bu pilot uygulamada, ChatGPT Plus kullanıcıları, OpenAI'nin Gelişmiş Ses Modu'nun ne kadar hiper-gerçekçi olduğunu deneyimleyebilecekler. OpenAI bu özelliği kademeli olarak piyasaya sürerek kullanımını izleyecek. Alfa grubundaki kişiler, bir mail ve bir uyarı ile bilgilendirilecek. Bu özellik Ağustos başında kullanıma sunulacak.

Önceden Ayarlanmış Sesler ve Güvenlik Önlemleri

Gelişmiş ses modunda Juniper, Breeze, Cove ve Ember olmak üzere dört önceden ayarlanmış ses bulunacak. OpenAI, bu seslerin ücretli seslendirme sanatçıları ile iş birliği yapılarak üretildiğini belirtiyor. Ayrıca, bu özelliğin deepfake amaçlı kullanımını engellemek için güvenlik önlemleri geliştirilmeye devam ediyor. OpenAI, müzik veya diğer telif hakkıyla korunan sesleri üretme taleplerini engellemek için yeni filtreler tanıttığını da belirtiyor.

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın