Meta, Sesli Asistanları İçin Hollywood Yıldızlarına Milyon Dolarlık Teklifler Yapıyor
Yazar: Editör 05.08.2024 132 0
Paylaş

Meta, sesli asistanlarını geliştirmek için ünlü Hollywood yıldızlarıyla iş birliği yapmayı planlıyor. İddiaya göre şirket, bu ünlü isimlere milyonlarca dolar teklif ediyor. İşte detaylar…

Meta'nın Hollywood Yıldızlarına Yönelik Hamlesi

Teknoloji devleri, üretken yapay zekâ alanında sesli asistanlarını öne çıkarmak için büyük çaba sarf ediyor. Bu bağlamda, sesli asistanların seslendirilmesi büyük önem taşıyor. Bloomberg tarafından elde edilen bilgilere göre Meta, sesli asistanlarını seslendirmeleri için Hollywood yıldızlarıyla görüşmeler yapıyor. Bu girişimler olumlu sonuçlanırsa, Meta'nın yapay zekâ modellerinde ünlü oyuncuların seslerini duymaya başlayabiliriz.

Ünlü İsimlere Milyon Dolarlık Teklifler

Meta'nın, Hollywood’dan birçok ünlü isme ulaştığı iddia ediliyor. Bu isimler arasında "The Farewell" ve "Shang-Chi" filmlerinden tanıdığımız Awkwafina, "Key & Peele" ile bilinen komedyen ve oyuncu Keegan Michael Key ve efsane aktris Judy Dench bulunuyor. Şirketin bu ünlü isimlere milyon dolarlar teklif ettiği de söylentiler arasında.

Meta Connect Etkinliği İçin Hızla Hareket Ediliyor

Meta'nın bu anlaşmaları hızla tamamlamaya çalıştığı belirtiliyor. Amacı, Eylül ayında düzenlenecek Meta Connect etkinliğinde bu seslere sahip yapay zekâ asistanlarını tanıtmak. Hangi ünlü isimlerin bu teklifleri kabul edeceğini ise zaman gösterecek.

Meta AI ve Yeni Dijital Asistanlar

The New York Times’ın bir başka raporuna göre, Meta'nın yeni araçları arasında "Meta AI" isimli bir dijital asistan da bulunacak. Meta AI, hâlihazırda şirketin mevcut yapay zekâ özelliklerinde kullanılıyor. Görünüşe göre, bu yeni sesli asistanlarda da benzer bir yaklaşım benimsenerek, Meta'nın Instagram’dan WhatsApp’a kadar birçok platformunda karşımıza çıkacak.

Kaynak : https://www.bloomberg.com/news/articles/2024-08-02/meta-is-offering-hollywood-stars-millions-for-ai-voice-projects

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın