Meta, İş İletişim Platformu Workplace'i Kapatıyor
Yazar: Editör 16.05.2024 202 0
Paylaş

Meta, Slack ve Microsoft Teams'e rakip olarak geliştirdiği Facebook tabanlı iş iletişim platformu Workplace'i kapatma kararı aldı. Şirket, bu adımı yapay zekâ ve metaverse projelerine odaklanmak için attığını belirtti.

Meta, Instagram, Facebook ve WhatsApp gibi dev platformların sahibi olarak, 2016 yılında iş dünyasına yönelik bir platform olan Workplace'i piyasaya sürmüştü. İş yerlerinde iletişimi kolaylaştırmayı hedefleyen bu sosyal medya platformu, Slack ve Microsoft Teams gibi güçlü rakiplerle rekabet etmeyi amaçlıyordu. Ancak, bugüne kadar bu hedefini tam anlamıyla gerçekleştiremedi.

Bugün, Workplace'in geleceği hakkında önemli bir gelişme yaşandı. İlk olarak TechCrunch tarafından bildirilen ve ardından Meta tarafından doğrulanan habere göre, şirket Workplace'i kapatma kararı aldı.

Yapılan açıklamalara göre, Facebook tabanlı Workplace 31 Ağustos 2025 tarihinden itibaren yalnızca okuma ve dışa aktarma işlevlerini sürdürecek. 1 Haziran 2026 tarihinden itibaren ise platform tamamen erişime kapatılacak.

Kaynak : https://techcrunch.com/2024/05/14/meta-is-shutting-down-workplace-its-enterprise-communications-business/

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın