Meta, AI İle Oluşturulmuş İçerikleri Etiketlemeye Başlıyor
Yazar: Editör 02.07.2024 190 0
Paylaş

Meta, AI ile oluşturulmuş içeriklerin tanınması ve kullanıcıların bu içeriklere dair bilgilendirilmesi amacıyla yeni bir etiketleme sistemi getiriyor. Bu yeni sistem, AI ile oluşturulmuş içerikleri belirlemek ve kullanıcılara daha fazla şeffaflık sağlamak üzere tasarlandı.

AI İle Oluşturulmuş İçeriklerin Etiketlenmesi

Meta, AI tarafından oluşturulmuş içerikleri etiketlemek için yeni bir yaklaşım benimsedi. Bu yaklaşım, endüstri standartlarına dayanan göstergelerle destekleniyor. Diğer şirketlerin AI araçları kullanılarak oluşturulan içeriklere ekledikleri bu göstergeler, Meta'nın içeriğin AI ile oluşturulup oluşturulmadığını değerlendirmesine yardımcı oluyor.

"AI Bilgisi" Etiketi

Meta, AI ile oluşturulmuş içerikleri daha iyi tanımlamak ve kullanıcılara yeterli bağlam sağlamak amacıyla mevcut "AI ile Oluşturuldu" etiketini "AI Bilgisi" olarak güncelliyor. Kullanıcılar, bu etikete tıklayarak daha fazla bilgi edinebilecekler.

Manipüle Edilmiş Medya İçin Yeni Yaklaşım

Meta, Facebook, Instagram ve Threads platformlarında manipüle edilmiş medyayı ele alış şeklini değiştiriyor. Bu değişiklikler, Gözlem Kurulu'nun geri bildirimleri ve Meta'nın geniş kapsamlı kamuoyu araştırmaları ile şekillendi. Yeni politika, sadece AI tarafından oluşturulmuş veya değiştirilmiş videoları değil, aynı zamanda AI ile oluşturulmuş ses ve fotoğrafları da kapsıyor.

Etiketlerin Geniş Kapsamı

Yeni etiketleme yaklaşımı, kullanıcıların içeriği daha iyi değerlendirmelerini ve bağlam sağlamalarını amaçlıyor. Eğer dijital olarak oluşturulmuş veya değiştirilmiş görüntü, video veya ses, halkı yanıltma riski taşıyorsa, Meta daha belirgin bir etiket ekleyerek kullanıcıları bilgilendirecek. Bu, insanların aynı içeriği başka yerlerde gördüklerinde daha bilinçli olmalarını sağlayacak.

İçerik Kaldırma Politikası

Meta, AI ile veya manuel olarak oluşturulmuş içerikler, politikalarını ihlal etmediği sürece platformlarında kalacak. Ancak, seçmen müdahalesi, zorbalık ve taciz, şiddet ve kışkırtma gibi topluluk standartlarını ihlal eden içerikler kaldırılacak. Meta, yanlış ve yanıltıcı AI ile oluşturulmuş içerikleri incelemek için bağımsız doğrulama ağı ile çalışmaya devam edecek.

Global Uzmanlardan ve Kamuoyu Araştırmalarından Bilgilendirilen Politika Süreci

2023 baharında başlayan politika gözden geçirme süreci, AI teknolojilerindeki hızlı ilerlemelere ayak uydurmak için yeniden değerlendirildi. 34 ülkeden 120'den fazla paydaş ile yapılan istişareler sonucunda, AI ile oluşturulmuş içeriklerin etiketlenmesine yönelik geniş bir destek sağlandı.

Sonuç

Meta, AI ile oluşturulmuş içeriklerin etiketlenmesi ve kullanıcılara daha fazla şeffaflık sağlanması amacıyla yeni bir sistem uygulamaya koyuyor. Bu yeni etiketleme yaklaşımı, kullanıcıların içerik hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını ve içerikleri daha iyi değerlendirmelerini sağlayacak.

Kaynak : https://about.fb.com/news/2024/04/metas-approach-to-labeling-ai-generated-content-and-manipulated-media

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın