İşverenler ile freelance yazılımcıları bir araya getiren girişim: Sanaluzman.com
Yazar: Editör 18.12.2019 863 0
Paylaş

TAM zamanlı çalışmayı tercih etmeyen freelancerları, projeleri için uzman bulmakta zorlanan işverenlerle bir araya getiren online iş platformu SanalUzman.Com'un test aşamasından sonraki ilk ayında üyelerinin % 11.20’sini farklı disiplinlerde yetkinleşmiş yazılım uzmanları oluşturdu.

Dünyadaki büyüklüğü 5 trilyon dolar, Türkiye’deki büyüklüğü ise 30 milyar dolar seviyesine erişen bilişim sektörü, yanısıra bir çok yeni uzmanlık dalı ve mesleği de getiriyor. Bu sene yalnızca Türkiye’de bilgi teknolojileri konusunda yapılan harcamaların 22.5 milyar doları bulması bekleniyor.

Yapılan araştırmalara göre bu pasta içerisinde önemli yere sahip olan yazılım 2018’de % 5.2’lik büyüme oranı ile ülkenin en hızlı büyüyen alanlarından biri olacak. Dünyada da 2020 senesinde yazılım alanındaki istihdam oranı yaklaşık 1.4 milyon artacak. Bu durum, hızla büyüyen pazardaki kaliteli çalışmakta olan ihtiyacını da yanısıra getirecek.

Türkiye’nin yeni online iş platformu SanalUzman, freelance çalışmayı bir yaşam tarzı haline getiren uzmanlara yönlendirdiği iş fırsatları ile hem iş alana hem de iş verene pek çok seçenek sunuyor. Platform, test aşamasını geride bıraktığı ilk ayında havuzunda topladığı kaliteli yazılım uzmanlarıyla dikkat çekiyor. Sitedeki üyelerin yaklaşık % 11.20’sini yazılım uzmanları oluşturuyor.

SANALUZMAN NASIL ÇALIŞIYOR?

Tam zamanlı personel çalıştırmayı tercih etmeyen veya projeleri için uzman bulmakta zorlanan işverenlerle, serbest çalışmakta olan uzmanları (freelancerları) bir araya getiren SanalUzman; yazılım, tasarım, çeviri, metin yazarlığı, reklamcılık, satış pazarlama, danışmanlık gibi pek çok alanda proje bazlı iş imkânlarını sisteminde barındırıyor. Üyelerine, istedikleri işi ve projeyi bulma kolaylığı sağlamakta olan platform; beyaz yakalı, 18 – 50 yaş arası, teknolojiye hâkim, bilgisayar üzerinden iletişim faaliyeti yürütebilen tüm uzmanlara hitap ediyor.

“TÜRKİYE’DE İLK KEZ HER İKİ TARAFIN DA HAKLARI KORUMA ALTINDA”

Sistem öncelikli olarak proje/iş sahibi, sistemde yer alan yönlendirmelerle iş tanımını oluşturup bu iş için bir bütçe belirliyor. Akabinde iş tanımını gören uzmanlar söz konusu iş için işverene teklif veriyor. Teklifi gönderen uzmanın yolladığı ve içerisinde işin tanımı, ödeme planı ve kodunun yer aldığı metin; bir eser protokolü sayılıyor. Taraflar bu metni karşılıklı onayladığı takdirde işveren, işin toplam ücretini SanalUzman güvencesi altındaki güvenli hesaba yatırıyor. Uzman, ücretin yatırıldığı bilgisini aldıktan sonra çalışmaya başlıyor. Bu noktada SanalUzman, eser protokolü yaparak Türkiye’de her iki tarafın da haklarını koruma altına alan tek online iş platformu olarak da öne çıkıyor.

Şu anda sitede yazılım alanındaki yetkin kişilerin sayısının fazlaca olduğunu anlatan SanalUzman Genel Müdürü Niyazi Bekiroğlu, “Masaüstü yazılım, web yazılım, e- ticaret sitesi yazılımı, mobil yazılım, oyun geliştirme, son kullanıcı testleri, ERP/CRP yazılımı, veri tabanı yönetimi, teknoloji mimarlığı gibi farklı uzmanlık alanlarında çalışmakta olan yetkin freelancerlar sistemimizde yer almakta. 2018 senesinde bilişim alanında en hızlı büyümesi beklenen alanlardan biri olan yazılım konusunda her ölçekten kurum ile uzmanlarımızı aynı platformda buluşturuyoruz. Türkiye’nin yazılım alanında yüksek bir potansiyeli var. Biz de bu potansiyeli insan kaynağı açısından ileriye taşıyacak platformlardan biriyiz. Büyük ölçekli bir çok kurum bize başvurarak sitemizdeki yazılım uzmanı ağı üzerinden onlara danışmanlık yapmamızı istiyor. Nitelikli iş gücünü tek bir kaynakta toplayan platformumuzun sektör için değerli bir kazanç olduğunu düşünüyorum” dedi.

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın