Apple: IPhone'unuz sizi gizlice dinlemiyor
Yazar: Editör 16.08.2018 1171 0
Paylaş

Apple, kullanıcılarının telefonlarını dinleyip dinlemediğini soran ABD Kongresi’ne cevap verdi. Teknoloji devi, ne kendisinin ne de üçüncü parti uygulamaların Apple kullanıcılarını dinlemediğini ifade etti.

Teknoloji dünyasında Facebook veri skandalının yankıları sürüyor. Cambridge Analytica’nın 87 milyon Facebook kullanıcısının kişinin bilgilerini ele geçirmesinden sonra ABD Kongresi artık işleri sıkı tutuyor.

Geçtiğimiz ay Apple ve Google’a mektup gönderen Kongre, teknoloji devlerinin kişisel veri konusundaki davranışlarını sorgulamıştı. 5 sayfalık mektupta, şirketlerin nasıl veri topladıkları, verileri nasıl kullandıkları, herhangi bir cihaz veya uygulama yoluyla kullanıcılarını dinleyip dinlemediği gibi sorular yer alıyordu.

İlk cevap Apple’dan geldi ve Cupertino merkezli şirket, kullanıcılarının kişisel verilerini herhangi bir yolla ihlal etmediğini söyledi. Apple, Kongre’ye gönderdiği mektupta müşterilerini ürün olarak görmediklerini, iş modelinin geniş bir kişisel bilgi havuzu oluşturarak reklamverenlere satmaya dayanmadığını vurguladı.

Apple ayrıca konum hizmetleri, hücresel veri, Wi-Fi ve Bluetooth bağlantıları üzerinden çevrimdışı veri toplama gibi bir dizi soruya daha cevap verdi:

Apple’ın iOS sistemi konum bilgilerini şifreler ve bu bilgileri herhangi bir isim veya Apple ID ile ilişkilendirmez. iOS işletim sistemi ayrıca yedi gün boyunca Wi-Fi’ye bağlı olmayan telefonlardaki verileri kalıcı olarak siler.

SIM kartsız iPhone’lar, kullanıcının konum servisleri etkinse, Wi-Fi etkin noktaları hakkında sınırlı miktarda veri gönderir. Veriler şifrelenir ve hedeflemeli reklam için kullanılmaz. Konum servisleri kapalıysa, iPhone Apple’a hiçbir veri göndermez.

Apple ayrıca şirketin iPhone mikrofonunu kullanarak kullanıcılarını dinlemediğini ve sesli asistanı Siri yoluyla üçüncü taraflarla bilgi paylaşmadığını söyledi.

Apple’ın Kongre’ye cevaben gönderdiği mektubun tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Kaynak : https://blog.itucekirdek.com

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın